Iiro Jurvansuu Nuori mies Keski-Pohjanmaan korpimailta

Pedoista, peloista, politiikasta ja peuroista

Keski-Pohjanmaalla Perhon pitäjässä pelätään susia. Ihan tosissaan. Kunnanhallitus on tehnyt virka-apupyynnön poliisille, niin suurena uhkana petoja pidetään. Puheeksi kunnassa on otettu myös koulukyyditysten kehittäminen ja viikoittaiset yhteiset kuntolenkit, yksinäiset hölkkääjät kun tuntevat itsensä uhatuksi.

 

http://yle.fi/uutiset/perhon_kunta_pyytaa_poliisia_apuun_petojen_karkottamiseen/6977690

 

Kuntalaiset kertovat konkreettisesta vaarasta, jonka väittävät voivansa myös näyttää toteen. Havaintoja ainakin on tehty taajaan. Tällä kertaa ei ampumisvälineisiin ole tarkoitus tarttua ensimmäisenä, lievempiä konsteja kokeillaan. Toivottavasti poliisi ottaa avunhuudon todesta, ettei taas käy niinkuin kevätpuolella. Kolmen suden ja yhden ihmisen kuolemat ovat vielä tuoreessa muistissa kylillä.

 

http://iirojurvansuu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133095-halsualais-perholai...

 

Keväällä, surullisenkuuluisan susijahdin jälkeen paikallinen riistanhoitoyhdistys teki uusintalaskennan seudun suurpetokannoista. Se poikkesi melkoisesti RTKL:n virallisesta, varsin vaatimattomasta luvusta. Laskenta paljasti susia olleen nurkissa (ennen pentuja) 17 kappaletta (12 Perhossa, 3 Halsualla, 1 Kinnulassa ja 1 Karstulassa. Pitää muistaa kolmen kohdanneen kuulan juuri ennen tätä räknäystä. Tarkemmat yksityiskohdat löytyvät seuraavan linkin takaa, mutta huomionarvoista on erityisesti se että petoyhdyshenkilö oli ammattitaitoineen aktiivisesti mukana.

 

http://www.taajamasusi.com/viranomaiset-ja-jarjestot/123-riistanhoitoyhdistykset/492-riistalaskenta-2-3-3-2013

 

Sanomattakin on selvää etteivät viralliset tahot noita lukuja pitäneet uskottavina Minä taas en pidä uskottavina heidän tietojaan. Kymmenesosa maan susista näin kaukana itärajalta ja poroalueelta? Luulisi parhaan ymmärryksen eläimistä tulevan paikallisilta metsästäjiltä.

 

Puhutaanpa sitten peuroista. Salamajärven kansallispuistossa asustaa maassamme harvinaisia metsäpeuroja. Perhon riistanhoitoyhdistyksen hallitus on tuossa linkin takana löytyvässä muistiossaan ilmaissut tahtovansa alueesta täysin petovapaan tuota somaa sorkkaeläintä suojellakseen. Sietäisivät sudetkin hakea ravintonsa muualta kuin näistä veijareista, onhan metsäpeuran tappaminen törkeä metsästysrikos!

 

Susi ei ole mukava eläin. Se on raaka peto. Vaikka edellinen suden aiheuttama kuolemantapaus jää yli sadan vuoden päähän historiaan, on helevatan hyvä että siitä on jo niin kauan. Toivottavasti poliisi avustaa nyt kansalaisia ja kaikki pitävät yhdessä huolen siitä, ettei kukaan Perhon pienokainen päädy uudeksi merkinnäksi aikakirjoihin. Eikä enää tarvitsisi tarttua oman käden oikeudella aseeseen.

 

-Iiro T. Jurvansuu, huolestunut naapurikuntalainen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Samuli Mikkola

Persut mamuja, homoja, suomenruotsalaisia ja susia vastaan. Aina löytyy joku pienempi ja heikompi.

Käyttäjän iirojurvansuu kuva
Iiro Jurvansuu

Ja Samuli Mikkola on persuja vastaan. Kunpa tietäisin kuka tai ketkä ovat sinun vihamiehiäsi, voisin kenties selvittää koko ketjun kumpaankin päähän saakka ja saada lopultakin vastauksen siihen kuka on kaikista suurin ja vahvin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei kannattaisi lietsoa yhtään lisää tuota turhaa susihysteriaa vain omia ääniä kalastellakseen. Se on vastenmielistä populismia.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Jos asukkaat tuntee olonsa uhatuksi niin asiaan puuttuminen ei ole populismia...

Käyttäjän iirojurvansuu kuva
Iiro Jurvansuu

Perhossa osaavat lietsoa omat hysteriansa ilman minuakin. Tämä olikin muistutus kaikille siitä että viime kevään tilanne ei ole unohtunut ja täällä tullaan tapojaan parantaen vastaan viranomaisia. Viranomaisetkin ottivat niistä toivottavasti opikseen eivätkä tahdo viimekeväisen toistuvan. Ihmisten turvallisuuden pitäisi olla heidän prioriteettilistallaan erittäin korkealla.

Toimituksen poiminnat